Мъж на 59 години в инвалидна количка е блъснат в Асеновград, съобщиха от полицията. Той се намирал с помощното си превозно средство на пътното платно на ул. „Съединение“, когато отзад го ударил лек автомобил „Хонда“ с 40-годишен шофьор. Пострадалият е настанен в пловдивска болница с опасност за живота.

При друго пътно произшествие са пострадали деца също в Асеновград. Малчуганите - на 7 и 8 години, навлезли внезапно с тротинетка в зоната на кръстовището между улиците „Отон Иванов“ и „Черни връх“ и били блъснати от лек автомобил „БМВ“, управляван от 19-годишна водачка. След оказана първа помощ децата са освободени за домашно лечение без сериозни наранявания. Спрямо младата шофьорка е взето административно отношение, за това, че не е проявила необходимото внимание към уязвими участници в движението.

Жена е в тежко състояние, а две деца са леко пострадали след катастрофа между селата Войводиново и Желязно. Лек автомобил „Хюндай“ с 59-годишен водач навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в „Ауди“, управлявано от 33-годишна жена. От втората кола с тежки наранявания в болница е транспортирана 61-годишна пътничка, а две 7-годишни деца са прегледани и освободени за домашно лечение. 

Алкохолните и наркотични проби на шофьорите във всички инциденти са отрицателни.

Новините от Пловдив