Един от отличниците в ОбС – Бургас продължава да дарява заплатата си на съветник

Мащабен проект за дългосрочно икономическо развитие на Бургас и връщане на успешните млади хора в него, подготвя общинският съветник от ПП СЕК - Константин Бачийски за третия си мандат в местния парламент.

Той е един от отличниците в ОбС – Бургас, където успя да прокара няколко знакови идеи за привличане на туристи и устойчиво развитие на града през следващите години. Сред тях е Фонд за стимулиране на полети, който изключва разходи на държава и местна власт и цели привличането на авио компании през и извън сезон.

В продължение на два мандата Бачийски продължава да дарява заплатата си като съветник изцяло за здравеопазването на Бургас. Инвестирал е и лични средства за специализация на местните лекари в чужбина с цел по-добро ниво на здравното обслужване. Дарявал е апаратура на отделението по Неонатология в УМБАЛ – Бургас.

Твърди, че работата му като политик е мисия в служба на интересите на гражданите. Въпреки успешният му бизнес, е посветил  хиляди часове труд, извън заседания на казуси като спасяването на стадион „Черноморец“ и продажбата на поликлиниката в „Меден рудник“ в противоречие с общинските наредби.

В студиото на Дарик, той призна, че има много предложения за издигане на кандидатурата му за кмет. Предвид дългогодишният му бизнес в IT сектора, който се разраства извън пределите на страната обаче, подобно решение ще бъде трудно, призна Бачийски.

За свършената работа в Общински съвет – Бургас, за новото му амбициозно начинание в полза на гражданите и за битките, които продължава, чуйте повече в интервюто с Константин Бачийски в звуковия файл: