Днес, 30 септември, от 17.30 ч. в Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“ – Велико Търново почитателите на поучителната детска поезия ще могат да се запознаят с Пламен Петков от гр. Русе.

Пламък Искрен, както е творческият псевдоним на автора, ще представи своята детска книжка "В гората необятна", която е насочена за дечица от 4 до 9 години. Тя е и за всички, запазили детското в себе си, за всички, които обичат децата. Историите в нея са в мерена реч, съдържат поука и авторът вярва, че родители и деца искрено ще се забавляват заедно.


В гората необятна живеят катеричката Нели с малките си, мечката Стойка – също с децата си, сойката Ива, заекът Ушко със сина си, Ежко и други герои. Кога и при какви условия част от тях стават приятели, се разказва в стихотворенията. Темите за приятелството и за помощта един на друг са водещи. Петимата главни персонажи помагат и на тия, които не им мислят доброто. И пак заедно с тях спасяват гората си, участват в или само гледат представление, през чието времетраене всички горски обитатели са приятели.

Кога е било поетичното начало, колко са книгите, защо сега творческият фокус са децата и има ли дискриминация към мъжете педагози сподели Пламен Петков в разговор с Таня Георгиева, ден, преди официалното представяне на книгата във Велико Търново.