Носители на дясната политическа идеология, които се противопоставят на социализма, който се шири в политиката в България. Така се определиха в Бургас членовете на политическата платформа КОД /Консервативно обединение на десницата/. Сред тях са легендата на СДС – Костадин Марков, който се определя като „болен седесар“ и бившият областен лидер на партията и водач на листата на КОД в Бургас, Станимир Апостолов, който е и заместник-председател на местния парламент.

На среща с бургазлии, лидерът на КОД д-р Петър Москов, представи листата с кандидати за народни представители в 49-то Народно събрание и маркира не само целите на новата платформа, но и идеологията, която е стабилната основа за автентичните десни в България.

Според кандидатът за народен представител  и водач с бюлетина номер 11, сме свидетели на открит социализъм, който се развива между ПП и ГЕРБ. „А правителството на Радев провежда социализъм във вътрешен план и изолация във външен“, поясни Апостолов, който е определян като емблема на десните идеи в региона. Той направи важното уточнение: „Аз си оставам седесар, защото това не е куха абревиатура. СДС напусна нас, структурите бяха изключени административно“, заяви той. А Костадин Марков допълни, че тези, в които сините идеи са част от ценностната им система са били първите, които са застанали зад двамата лидери.

Апостолов маркира пет сред най-важните приоритети за Бургаска област, които са заложени в програмата му за работа в следващия парламент, ако бъде избран. Сред тях са устойчива среда за бизнеса, работни места, реализирането на водния цикъл по Южното Черноморие и присъединяването на язовирите "Порой" и "Ахелой" към деривация "Камчия" и по-важните инфраструктурни проекти, които трябва да се случат с помощта на държавата.

В листата на десните за 2 МИР – Бургас влиза и друга знакова личност – Димитър Сяров, учредителите на ДСБ и зам.-председател на партията. А трети в листата с бюлетина 11 е един от основателите на КОД в Карнобат – Тодор Георгиев.

Д-р Петър Москов обеща, че КОД ще се бори срещу социализма, който се развива от правителството на президента Румен Радев. Той изтъкна, че социализмът е високи цени, инфлация, бедност и равенство в мизерията.

„Политиката на Радев превърна България в ничия земя, а такава преди да бъде нападната, беше Украйна“, заяви още д-р Москов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!