Имах очаквания всички политически партии да осъзнаят своята отговорност, че с предложения кабинет от проф. Габровски би могло да има редовно правителство, което да заяви своите приоритети и да се захване за работа. Това каза лидерът на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред БНТ.

Габровски: „Българската политика изгуби шанса си да търгне по нов път“ и още от кулоарите на парламента

"Станахме свидетели на политически инатлък и егоизъм. Проф. Габровски е човекът, който се радвам, че прие тази номинация. Всички аргументи, че този кабинет не получава подкрепа, защото мандата е на ГЕРБ-СДС, ми се струват твърде лишени от логика. Ние носим цялата отговорност за реализирането или нереализирането на този мандат. Да наречеш българските граждани "болни с амнезия" е недообмислено послание. Само преди два месеца българските граждани избраха ГЕРБ. В този смисъл - някой обезсмисля техния вот и обяснява, че ние се опитваме да се скрием", коментира Десислава Атанасова думите на президента Радев.

ПП и ДБ ще предложат правителство с втория мандат, поканиха всички партии на разговори

"Ние направихме голямо усилие за това България да има кабинет. Бяхме с ясното съзнание, че следващите, които ще получат мандата, са хора, които вече са минали през управлението и са доказали колко не могат", завърши Атанасова.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм