Всеки един от проектите, които ще реализирам са насочени към хората в общината, която заслужава да е на първо място в България, каза кандидатът за кмет

„Всеки един от проектите, които изготвихме с помощта на моя екип е насочен към жителите на община Несебър, защото най-важното нещо за едно управление са хората. А те нямат нужда от скъпи и нефункционални сгради, ако на тяхната улица липсва осветление, ВиК-мрежата е в окаяно състояние и пътят е разбит“. Това каза кандидатът за кмет на Община Несебър – Атанас Терзиев, който е под номер 43 в бюлетината. Той е убеден, че община, която има всички показатели да бъде най-успешната в България от дълго време е в застой, въпреки възможностите й.

Терзиев е заложил в управленската си програма приоритетни проекти, по които ще работи, ако бъде избран за кмет на 27 октомври. Те са свързани с образованието, транспортна  инфраструктура, облекчения за бизнеса, икономически растеж и целогодишна заетост при добри условия.

„Радвам се, че част от идеите, които ще помогнат за развитие и на туристическия сектор и на младите хора, вече са в ход на реализация. Още от следващата година ще започнат в Несебър да учат първите студенти, а звеното към Университетът по мениджмънт ще посрещне и стипендианти, които догодина вече ще могат да работят за своята община. Възможно най-скоро ще направим така, че учащите се от цялата община да ползват карти за безплатен автобусен транспорт“, коментира Терзиев.

Относно работещите в общинските предприятия , той е категоричен, че заплатите им трябва да бъдат повишени за да са в съответствие с високите стандарти, които Несебър се стреми да покрие. Промяна ще има и за кметовете на селищата, които ще получат повече свобода с разпределянето на средствата от бюджетите си.

За гарантиране на трайна заетост, Атанас Терзиев е заложил два проекта. Единият е създаване на общинска фирма с работно име „Развитие“, която ще поема сезонните работници за общински и частни проекти срещу заплащане. Другият проект има шанс да изстреля Несебър в икономически, социален и екологичен план – изграждане на Индустриален логистичен парк.  Идеята е да бъде изграден в района на претоварната станция, заради подходящата инфраструктура.

За решаване на проблема с тежкия трафик през лятото и с междуселищния транспорт, Терзиев е изготвил реалистичен план, който в 7 стъпки да облекчи не само туристическият трафик, но и този на бизнеса и местните жители.  Успоредно с него, той вече работи и по план и за активна реклама на общината като туристическа дестинация.

„Всяко едно предложение ще се реализира след обсъждане и одобрение от гражданите.  Аз и екипът ми работихме по 10 приоритетни задачи, които да доведат до развитие във всеки един сектор на живота в община Несебър. Крайната ни цел за следващите четири години е да има осезаем икономически растеж, високоплатени работни места и младите хора да имат защо да останат да работят и да се развиват в родното си място. По време на срещите с хората получих и много ценна информация за други нужди и проблеми. Те могат да бъдат решени бързо, но е важно управниците да имат желание за това и да имат връзка с хората, защото не политиците, а те са най-важни“, категоричен е кандидатът за кмет на Община Несебър с номер 43 - Атанас ТерзиеВ.

За основните акценти в програмата на Терзиев, чуйте повече в звуковия файл: