ГЕРБ и ДПС поискаха да отидем на избори заради законите за противодействие на корупцията и за защита на сигналоподателите. Това каза в кулоарите на парламента депуатът от ПП-ДБ и бивш правосъден министър Атанас Славов.

"Днес сме тук, за да споделим защо ГЕРБ и ДПС поискаха да отидем на избори", каза той пред журналисти в кулоарите на парламента.

Славов сподели две причини, поради които, според него, се е стигнало до избори.

"Първата причина е, че от шест месеца е приет Закона за противодействие на корупцията и трябваше досега да се извърши избор на независима деполитизирана комисия - това бе блокирано, не се случва", обясни Славов.

"Втората причина е, че от една година е приет Закона за защита на сигналоподателите, който тогава бе приет с на практика амнистия за времето на управлението на ГЕРБ, а ние искахме да изпълним критериите на Европейската комисия да важат защитите назад във времето", каза той.

"Ако снимките бяха доказателство, щяха да са приобщени по делото. Тяхното изтичане при определени медии означава, че те не са годно доказателство", каза Славов по повод случая с Живко Коцев и Бойко Рашков, при който в онлайн медии се появиха техни снимки, в компанията на част от разследваните за контрабанда в Митниците.

Чуйте подробности от прикачения файл.