Млад варненец бе арестуван за груба хулиганска проява в Пловдив, съобщиха от МВР.

Около 22.30 ч.  снощи шофьор позвънил на тел. 112 и съобщил, че на ул. „Васил Левски“ в града на тепетата водач на лек автомобил спрял успоредно на неговата кола и размахал насреща му пистолет и отново потеглил. По думи на потърпевшия, ситуацията се разиграла малко след като между двете коли имало засечка в движение. В Трето РУ последвала незабавна организация за установяване на въпросния автомобил, а описанието му било подадено до всички полицейски патрули в града. Много скоро колата е забелязана и спряна на територията на Второ РУ, а проверката показала, че зад волана е 18-годишен жител на Варна. От него е иззет ползвания сигнален газов пистолет.

Младежът е с няколко криминалистични регистрации и присъди, сред които за хулиганство и кражби. С полицейска заповед е задържан за срок до 24 часа в Трето РУ. Образувано е бързо производство.

Междувременно, в първите минути на вчерашния ден на сигнал за проявена агресия на пътя реагирали и служители от Второ РУ в Пловдив. Според предварителната информация, при спор за предимство на кръстовище между бул. „Пещерско шосе“ и ул.“Царевец“, 23-годишен шофьор нанесъл побой над водач на 18 години. Криминално проявеният и осъждан нападател е отведен за едно денонощие в районното управление. Срещу него се води проверка за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди.