ярвам, че синхрон между управляващите е ключов за решаване на проблемите в града", заяви общинският съветник от „Спаси София“ Андрей Зографски в предаването "Кой говори" по Дарик радио.

Първи приоритет

Андрей Зографски наблегна върху неотложния приоритет за подобрение на транспортната инфраструктура на София. Той сподели кой ще първият приоритет - да подобрим транспорта. "Работата е много – трябва да се започнат големи проекти и да се работи върху краткотрайните, има работа върху шестте станции на метрото, трамвайните трасета, паркинги, има много проекти, които трябва да се завършат", подчерта той.

Мечтата му в областта на транспорта е да направи София сравнима с градове като Виена и Прага, които се отличават с високо качество на живот. Зографски счита, че за постигане на тази цел, е от съществено значение градът да предоставя бързи и ефективни транспортни връзки: "Трябва да стигаме бързо от едно място до друго. Много пари се губят в една лошо функционираща транспортна система".

"Защо няма нощно метро?"

По този въпрос Зографски споделя: "Борим се да има 5 линии на нощното метро до Коледа."

Развитие на инфраструктурата

За намаляването на интензивния трафик и замърсяването на въздуха в града, Андрей Зографски предлага интегриране на различни мерки. Той обяснява, че "Много са мерките да накараме хората да слязат от колите, трябва да осигурим добри алтернативи, инфраструктурната мрежа в момента е разкъсана, трябва да се подобри." Това включва разглеждането на зоните за паркиране и предоставянето на алтернативи като създаването на K+R (Kiss & Ride) места, които позволяват бързо качване и слизане на пътници безплатно.

На въпроса дали ремонтът на ул. "Шишман" ще бъде завършен скоро, Андрей Зографски изрази надежда, но и каза, че този процес изисква значителни ресурси.

Сътрудничество и отговорност

"На Борис Бонев – не му достигат гласове – от кого ще търсите подкрепа от запад или изток?"

"ГЕРБ е далечен изток за нас", заяви той.

Андрей Зографски коментира възможността от сътрудничество между различните партии и отговорност към града: "Вярвам, че синхрон между управляващите е ключов за решаване на проблемите в града".

"Искаме да решим проблемите, а не да бягаме от отговорност", заяви той.

Топлофикация и финансови инвестиции

Общинският съветник от „Спаси София“ засегна и въпроса за топлофикацията. Той подчерта важността на спирането на финансовите течове и нуждата от инвестиции, необходими за погасяването на дълга.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм