"Историята с Червения пират е смешна. Той е вече хванат! Основният виновник за всички проблеми на прокуратурата, съдебната система и политиката е заловен, но какво следва?". Това запита ПР експертът Любо Аламанов в предаването "Кой Говори" по Дарик.

"Всеки от нас е получавал най-различни писма от всякакви психопати. Лошото в тази ситуация е, че в момента, в който започва да се разкрива как организирана група от адвокати, прокурори и съдии, включително и полицаи, започва да се скрива истината, че отзад има организирана група от магистрати, които правят ужасяващи дела в правораздавателната система", допълни той.

"Историята с Червения пират е като латино сериал. Това, което се случва с Червения пират, е опит да се имитира нещо, което няма, и да се скрие нещо друго", каза главният редактор на "Капитал" Алексей Лазаров.

"Това е реакцията на нормалния човек, който се залива всеки ден с противоречива, взаимоизключваща се информация, и накрая човек спира да я възприема и, съответно, се обърква. Тази система няма шанс да бъде прочистена. В целия свят има корумпирани политици и съдии, само че, когато те излизат наяве, се намират хора от самата система, които да решат тези проблеми. Но в България дори това не се случва", допълни бившият общински съветник Иво Божков.

Вижте целия разговор тук:

Част 2:

Скитникът с прозвището Червеният пират, сочен от МВР за човека, плашил с имейли съдии и политици беше арестуван в столицата късно снощи. Мъжът се казва Илко Захариев и е от Сливен. Той води скитнически начин на живот и по данни на МВР е психически неуравновесен. МВР смята, че именно Червеният пират е авторът на заплахите на съдията от Окръжен съд – Плевен Владислава Цариградска, вицепремиера Мария Габриел, министри и други.