Двойният убиец от „Соло“ Илиян Тодоров ще бъде върнат днес в България. След 12 години в неизвестност мъжът бе задържан с фалшив паспорт в Узбекистан, а сега ще бъде върнат у нас с полет през Мюнхен.

Той трябва да излежи “доживотен затвор”, след като Върховният касационен съд го призна за виновен за това, че на 18 април 2009 г. е наръгал смъртоносно 21-годишният Кирил Въжаров и Васил Александров (24 г.) пред дискотека „Соло“ и с нож е ранил Кирил Димтров. Присъдата бе четена в негово отсъствие.

След убийството Тодоров избяга. По-късно се предаде и бе задържан. Софийският градски съд обаче го оправда с мотива, че веригата от косвени доказателства, уличаващи го като извършител на престъплението, е прекъсната. Съдия беше Румяна Ченалова, нашумяла покрай скандала с „Двете каки“. След тази присъда Тодоров бе пуснат от ареста с най-леката мярка „подписка“ и повече никога не влезе в съдебна зала, защото се укри. Докато следващите две съдебни инстанции гледаха делото, Тодоров беше обявен за издирване.