95 са новите случаи на коронавирус, регистрирани в област Хасково през миналата седмица, съобщават от Областния оперативен щаб.

Най-много- 33, са новозаразените в община Хасково и община Димитровград- 31.16 са заболелите в община Свиленград, 7 в община Харманли, 4 в община Любимец, 2 в община Минерални бани и по 1 в Ивайловград и Тополовград.


Сред новите случаи положителни е потребител от Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Хасково, където под карантина са 12 потребители и двама от персонала. Заразен е и помощник-възпитател в ДГ №22 „Звънче“ в Хасково и под карантина са поставени 22 деца от 4 подготвителна група и двама учители. С коронавирус е и  учителка от ДГ „Детски свят“ в Харманли, където са карантинирани 7 деца от първа група, учителка и помощник-възпитател. В Димитровград е заболяла учителка  от ДГ „Пролет“ и под карантина са 16 деца от трета група, учител и помощник-възпитател. В димитровградската ПМГ „Иван Вазов“ също има болна преподавателка и са карантинирани 104 ученици от 8а, 8в, 9в и 12в клас.


Медицинска сестра от ЦСМП-филиал Харманли, лекар от МБАЛ-Хасково и лекар от ЦСМП-Хасково също са регистрирани с коронавирус.


27 души от региона се лекуват от Ковид в болници. От началото на пандемията до момента в област Хасково случаите са 30 229, като са починали 1 920 души.