Две жени и седем мъже са били задържани до 24 часа при проведената в Хасково акция „Бяло“ срещу производството, разпространението и държането на наркотици. В хода на операцията са задържани две жени на 20г. и 21г. и седем мъже на възраст между 15г. и 38г., информират от ОД на МВР.


В региона акцията се проведе на територията на Хасково, Харманли, Димитровград и Свиленград. Общото количество иззети вещества е 399,8 грама марихуана и 2,7 грама метаамфетамин. 395 грама от общото количество канабис е конфискувано от дом на улица „Граничар“ в Свиленград. В Гълъбово и Меричлери са заловени и двама, шофирали след употреба на дрога, отчитат от дирекцията на МВР в Хасково.


При проверките са иззети и 1740 пиратки от хранителен магазин в харманлийското с.Бисер, като на собственика е съставен акт, 29 400 безакцизни цигари и килограм тютюн от обект и дом в Хасково и 2,2 кубика дърва без марка от две къщи в областния град, всички предадени с протоколи на разследващите. 


По случаите са образувани 2 досъдебни производства, 3 бързи производства и полицейска преписка. В операцията са участвали 58 полицейски служители, проверили 435 лица, 334 МПС и 34 обекта. За нарушения по закона за движение по пътищата са съставени 14 фиша, 1 акт и са връчени 20 електронни фиша.