70 полицаи от Кърджали са включени в опазването на обществения ред и контрола по пътищата за днешния студентски празник, информират от ОД на МВР.


Служители на РДПБЗН-Кърджали провериха 30 обекта в областта, като са инспектирали мерките за пожарна безопасност. 18 от проверените са места за настаняване- хотели, къщи за гости, хижи и 12- заведения. За 3 обекта, където са открити нарушения, са издадени противопожарни разпореждания, допълват от ОД на МВР.


70 служители от охранителна и пътна полиция се грижат за обществения ред и безопасното движение по време на студентския празник. Засилено е полицейското присъствие край заведения, където се устройват тържества, както и на оживени обществени места – гари, автогари, базари. 


Специализирани операции ще бъдат посветени на пътната безопасност с акцент върху контрола за спазване на скоростните режими, правоспособността на водачите, употреба на алкохол и наркотични вещества, предупреждават от дирекцията на МВР в Кърджали. При натоварен трафик органите на реда имат готовност за подпомагане на движението в проблемните участъци.


Дежурни групи за реакция при сигнали за престъпления и произшествия са създадени в районните полицейски управления на област Кърджали. Полицията призовава гражданите при забелязани нарушения незабавно да подават сигнали на тел.112 или в най-близкото управление на МВР.