Седем лица, обявени за издирване, са били установени в хода на операция вчера, проведена на територията на ОДМВР-Кърджали. 


Полицаи от РУ в Момчилград открили обявен за местно издирване 88-годишен, който напуснал дома си сутринта и бил в неизвестност. След подаден сигнал от социален работник и извършени издирвателни действия възрастният мъж е бил намерен във вилна зона около 16 часа в добро общо състояние. 


Полицаи от същотоэуправление  издирили и 33-годишен, укрил се в гориста местност, след нанесен побой и причинена средна телесна при конфликт пред заведение. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. На 24 януари около 22,30 часа между него и 38-годишен възникнал скандал в казино в Джебел. Свадата се пренесла извън заведението, където по-младият нанесъл удари на опонента си. Пострадалият бил прегледан в Спешното приемно отделение на кърджалийската болница и било установено, че има счупен зъб. Извършителят се укрил и е започнало издирването му, като вчера е задържан.


Още петима с мярка „установяване на адрес“ са били установени в хода на акцията.

За извършени престъпления са образувани 3 досъдебни производства в РУ в Кърджали и са задържани петима. Образувано е бързо производство и за шофирал след употреба на алкохол над 1,2 промила.

Проверени са били също 8 увеселителни заведения, 2 автомоморги и заложна къща. Съставени са 13 протокола по ЗМВР.

220 са проверените моторни превозни средства в хода на операцията с акценти контрол на водачите за употреба на алкохол и наркотични вещества, спазване на скоростните режими и подлежащи на връчване електронни фишове. Съставени са 10 акта по ЗДвП.