Седем, сред които и една жена, са кандидатите за кмет на община Димитровград след приключилите снощи в ОИК регистрации.  


За четвърти мандат ПП ГЕРБ издигна Иво Димов, управлявал 3 поредни мандата до момента. От партията регистрираха пълна листа с 33 кандидати за общински съветници и кандидати за всички кметства с пряк избор


С местна коалиция „АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ” Стефан Димитров, управлявал като кмет Димитровград в мандат 2007 г. – 2011 г., се впуска в поредна изборна надпревара. Коалицията регистрира пълна листа с 33 кандидати за съветници и кандидати за кметове на 13 кметства. 


Кандидатът на Коалиция „БСП за България“ в Димитровград е социалният работник и председател на общинската структура Пламен Панев, който води и листата с едва 11 кандидати за съветници. Димитровградските социалисти регистрираха и кандидати за кметове в едва 7 от населените места с пряк избор, като сред тях не са град Меричлери и най-големите села. 


Коалиция ПП-ДБ в Димитровград залага на младия учител по английски език Калоян Добрев, който води и листата с 22 кандидати за общински съветници. От формацията регистрираха кандидати за 4 кметства.


ПП „Възраждане“ също регистрира кандидатура за кмет на Димитровград- пълномощникът на партията Венета Стоянова, която води и листата с 16 кандидати за общински съветници. Партията регистрира кандидати за кметове на 3 кметства.


Участвалият и преди в местни избори Пламен Пасков този път ще се включи в надпреварата за кметския стол на Димитровград с Коалиция „Граждани за Общината“, като води и листата с 8 кандидати за общински съветници.


Коалиция „България на регионите“ залага също на ново и непознато лице- Ангел Ангелов, който е начело и на листа с 21 претенденти за място в 33-членния общински съвет на Димитровград. Коалицията регистрира и кандидати за кметове на 2 кметства.


12 партии и коалиции с общо 184 кандидати за общински съветници регистрира ОИК в Димитровград. С пълни листи от 33 претенденти са само две формации: ПП ГЕРБ и коалиция „АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ”, а най-кратката листа само с един кандидат, е на партия „ОБЩЕСТВО ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ”. 


Във вота само за общински съветници и кметове на кметства в община Димитровград участват 5 политически формации: ИТН с 6-членна листа, партия „ОБЩЕСТВО ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ” с 1 кандидат, партия „БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД” със 7 кандидати за съветници,  ДПС с 16-членна листа и коалиция „ЛЕВИЦАТА!” с 10 кандидати за съветници и претенденти за кметове на 3 кметства. 


5 са инициативните комитети за независими кандидати за кметове на кметства. Пряк избор предстои за кметове на 22 кметства в община Димитровград: гр. Меричлери и селата: с.Злато поле, с. Добрич, с. Каснаково, с. Горски извор, с. Крум, с. Ябълково, с. Сталево, с. Скобелево, с. Върбица, с. Бодрово,  с. Длъгнево, с. Крепост, с. Черногорово, с. Воден, с. Бряст, с. Здравец, с. Странско, с. Радиево, с. Голямо Асеново, с. Брод и с. Долно Белево.