Две бързи производства са образувани в полицията в Кърджали за пътнотранспортни произшествия след употреба на алкохол. 48-годишен с „Фолксваген“ се блъснал в стълб за улично осветление в Крумовград. Направеният тест за алкохол на шофьори отчел 2,25 промила и той е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. 


По пътя от село Конево към село Бяла поляна 65-годишен с „Опел“ се блъснал в ограда, след като загубил контрол над управлението на колата. Направеният тест за алкохол показал 1,73 промила и той също е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.


През последните 3 дни в региона пътнотранспортните произшествия са 5 с един пострадал. 53-годишна с „Опел“ след отнето предимство се блъснала във „Форд“ на главния път на разклона за Момчилград. Тя е била транспортирана до Спешното приемно отделение и след преглед настанена за лечение. Образувано е досъдебно производство. 


Две от пътнотранспортните произшествия са с животни на пътя. След разклона за село Груево 52-годишен с „Фолксваген“ ударил крава в обхвата на пътя. Между селата Дружинци и Чакаларово 37-годишен с „Мерцедес“ също блъснал крава на пътя. Екип на РСПБЗН-Ардино извадил с помощта на местни жители в село Боровица крава, паднала в дере. 


Лек автомобил БМВ се запалил вчера около 14 часа в село Чакаларово. Екип на участъка в Бенковски загасил огъня, който унищожил двигателния отсек. 


757 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на област Кърджали за периода от 13 февруари до 19 февруари. Констатирани са 372 нарушения, като са съставени 46 акта, 236 фиша по ЗДвП и са заснети 90 клипа за превишена скорост, за които ще бъдат издадени електронни фишове.