С обгазявания след пожар в жилищен блок в хасковския квартал „Орфей“ снощи са 12 души, сред които 9-месечно бебе и две деца на 8 и 15 години. Няма риск са живота им и сериозно пострадали.

Огнеборците евакуираха живущите във входа, а тези от по-високите етажи бяха изведени с помощта на пожарникарска стълба.  


Сигналът за пожара в апартамент на петия от 8-етажния жилищен блок с няколко входа е получен малко преди 18 ч. снощи. На мястото- вход В на блок 29 в кв. „Орфей“ веднага пристигат екипи на пожарната, полицията и линейки. Живущите във входа са евакуирани, а тези от етажите над горящия апартамент- изведени с помощта на пожарникарска стълба. На място бе и директорът на областната противопожарна служба комисар Николай Вълчев.


5 са настанените в МБАЛ–Хасково за наблюдение, като няма риск за живота им. Всички са обгазени и няма хора с изгаряния. Останалите с оплаквания са прегледани, но отказали да бъдат настанени в здравното заведение.


Пожарникарите овладяха пламъците, които засегнаха няколко жилища. Продължава работата по установяване на причините за пожара. Днес предстои повторен оглед на апартамента, който изгоря.