При голям интерес в Арт галерията на Свиленград бе открита годишна изложба на младите таланти. Експозицията включва художествени творби на 31 ученици, на възраст от 8 г. до 18 години. Повечето от тях са спечелили награди в различни общински и национални конкурси.


Представени са пейзажи, натюрморти, колажи със смесени техники и пластики от глина, изработени през учебната година в училищата и в школите по изобразителни изкуства на Ивалина Недева и Петър Джигов, на Мария Кряскова към НЧ „Просвета 1870” и на Росица Хаджипетрова към Художествения отдел на Историческия музей. Част от керамиките са моделирани на грънчарско колело, с което разполага арт галерията.


Малките творци бяха отличени с грамоти, които им връчи кметът на общината арх. Анастас Карчев. 


Изложбата е традиционна за края на учебната година в Свиленград и ще остане отворена за разглеждане до 30 юни, информират от общината.


Детски празник „С вкус на сладолед“ с цирков музикален спектакъл и аниматори е организиран за 1 юни в Градския парк от 16 ч.


В 17:30 ч. в НЧ „Просвета 1870“ предстои откриването на още една изложба. Тя е с мотото    „Заедно“ и включва рисунки на възпитаници от Школата по приложни изкуства, която отбелязва 15-годишнина от основаването си.


Концерт на балетна школа „Сребърна пантофка“ по повод 5 години от основаването й включва още днешната програма в Свиленград.