2-годишно момиченце е пострадало при катастрофа на пътя Меричлери – Димитровград, съобщават от ОД на МВР-Хасково.


Пътният инцидент е станал на 21 септември, в 21 часа. 28-годишна жена от Меричлери загубила управлението над лек автомобил БМВ, който излязъл от пътя и се ударил в храсти и дървета. Пострадало е возещото се в колата дете, което е настанено за лечение в пловдивска болница, без опасност за живота.


Две бързи производства са стартирали срещу нарушили правилата шофьори, задържани до 24 часа. В РУ на полицията в Харманли 30-годишен управлявал в града с „Ауди“ след употреба на амфетамин и метаамфетамин. 39-годишен е заловен да шофира БМВ също в Харманли, след като е лишен административно от това си право. Той отказал да бъде тестван, както за алкохол, така и за наркотици. 


Още двама в Харманли нарушили ЗДвП- 30-годишен от с.Шишманово шофирал „Фолксваген“ с прекратена регистрация, а 29-годишен се оказал неправоспособен и управлявал нерегистриран мотоциклет „Ямаха“. 


С мярка на задържане до 24 часа е бил и 37-годишен от с. Малко градище, проверен в Любимец с леката си кола „Фиат“. Тестът му за наркотици отчел наличие на амфетамин.