За 1863 първокласници в област Хасково днес бие първият училищен звънец, информират от РУО. 


За поредна година от Община Хасково са осигурили за тях подарък- изданието „Добре дошъл, първокласник“. В сборника са включени най-обичаните български стихотворения за деца, кратки исторически данни за първоучителите Кирил и Методий и българската азбука, за българското знаме и народните будители, за великите български владетели, за националните герои и други. На книжката е отпечатано и послание с пожелание за успешна учебна година и щастливо детство от кмета Станислав Дечев. 780 са първокласниците от общината, като 660 от тях в училищата в града. 9 778 са учениците в община Хасково за новата учебна година.

1863 първокласници в област Хасково
За трета поредна година от община Хасково осигуряват подарък и за най-малките ученици във Второ българско неделно училище „Св. Иван Рилски“ в гръцкия град Комотини, с което сътрудничи целогодишно. Община Хасково подпомага българското училище там с обзавеждане, осигуряване на училищни пособия и помагала за децата и преподавателите, организира празнични изненади за децата в Комотини.

1863 първокласници в област Хасково
Образователни подаръчни комплекти, изработени в общинското социално предприятие, ще получат първокласниците в Димитровград. Инициативата е на кмета Иво Димов и се реализира за 12-а поредна година. Комплектите включват книжка „100 любопитни неща - ИСТОРИЯТА НА СВЕТА“ с послание от кмета, седмична програма, магнитна рамка за снимка от първия учебен ден и красив медал „Аз съм вече в първи клас“, опаковани в текстилен сак с печат „Напред, науката е слънце“. 363 са първокласници в община Димитровград тази година, разпределени в 19 паралелки. 4 067 е общият брой на учениците в общината.