Стипендии на даровити деца от община Димитровград ще връчат от 17 ч. днес в зала „Гроссето“ кметът Иво Димов и председателят на Експортно-консултативната комисия и председател на ПК „Образование, младеж и спорт“ в общинския съвет Тодор Тодоров. До 30 000 лв. са заложените за тази година в общинския бюджет целеви средства за стипендиите. 29 380 лв. са разпределени от комисията по местната наредба между 130 деца и ученици според постиженията им през годината.  


Общинската Наредба 21 определя условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с доказани постижения. Днес ще бъдат връчени на избраните от ПМГ „Иван Вазов“, ПЕГ „Д-р Иван Богоров“, СУ „Любен Каравелов“, както и най-голямата награда- „Димитровградско дарование”. Тя се присъжда на дете и/или младеж до 19-годишна възраст, класирано до трето място на официален форум от европейско или световно ниво за 2021-2022 учебна година (15.09.2021г. - 14.09.2022г.). Размерът на стипендията е до 2000 лева.


Поради големия брой отличени церeмонията по връчване на стипендии ще продължи утре- 30 ноември, в зала „Гроссето“ с председателя на общинския съвет Гергана Кръстева и Тодор Тодоров, допълват от местната администрация в Димитровград.