124 са новите случаи на коронавирус, регистрирани в област Хасково през изминалата седмица, съобщават от Областния оперативен щаб. 84 бяха заразените през предходната седмица.


Най-много- 39, са новите случаи в община Хасково, с един по-малко- 38, са в община Димитровград. В Свиленград са регистрирани 18, в Харманли – 17, в Любимец – 7, в Ивайловград – 3 и в Тополовград – 2. 


Сред положителните са две учителки, две ученички, служители в детски градини, потребител в социален център, медицинска сестра, лаборант и лекар.


Заразен е потребител от Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в  Хасково и под карантина са 10 потребители и двама от персонала. 70 ученици в харманлийското СУ „Неофит Рилски“ са под карантина заради болна учителка, а заради нейна колежка в Хасково- 24 първокласници от СУ „Паисий Хилендарски“.    17 ученици от 12Б клас в димитровградската ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ също са карантинирани заради заразена ученичка, както и 26 от 12Д клас и един учител в хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.


Карантинирани са 17 деца от трета група и един учител в хасковската ДГ №18 „Осми март“ заради заразен от помощния персонал. Един служител е под карантина в димитровградската ДГ „Райна Княгиня", където е заразен помощник-готвач.  


Останалите случаи са на медицинска сестра от СБАЛВБ- Тополовград, лекар от МБАЛ-Хасково и  клиничен лаборант от СМДЛ МИЛАБ-Хасково.


18 пациенти с COVID-19 от област Хасково са настанени в болници, като няма починали през изминалата седмица.
30 160 са потвърдените случаи в Хасковска област от началото на пандемията, като са починали 1 920 души.