101 души, 966 превозни средства, 60 рискови места, 43 заведения, заложни къщи, дружества за бързи кредити и др. са проверени вчера при спецакциите срещу търговията с гласове, конвенционалната престъпност и пътния травматизъм в Хасковска област, съобщават от ОДМВР.


Издадени са още 20 предупредителни протокола, като е установен един човек, обявен за издирване. Образувани са 4 досъдебни производства и 1 бързо производство.


Констатирани са 11 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 7 акта, 4 фиша и 9 електронни фиша. Издадени са 3  акта и са връчени 55 електронни фиша.


В Димитровград, например, при проверка в търговски обект в квартал „Изток“, 53-годишна жена работила без трудов договор и без фискално устройство за регистриране на продажбите. В полицейското управление е бил доведен и шофьор на лек автомобил, който го управляваал след употреба на метамфетамин. 


До 24 часа в Харманли е задържан  и шофирал „Мерцедес“ с 1.71 промила алкохол. В управленията в Свиленград и Хасково са установени трима шофьори от Любимец, Димитровград и Турция, управлявали товарни автомобили със служебно прекратени регистрации.


В хасковската полиция са задържани 17-годишен, в чийто дом на улица „Елица“ е намерена 40 грама марихуана и 23-годишен, от чието жилище в квартал „Орфей“ е иззета кутия с 15 грама пико.


Вчера директорът на ОДМВР-Хасково Чавдар Георгиев съобщи, че са проверили 19 сигнала за изборни нарушения, като нито един не се е оказал основателен. Връчени са 17 предупредителни протокола на хора, за които е установено, че могат да влияят върху оперативната обстановка, като сред тях има и кандидати за общински съветници.