Дженифър Анистън я консумира гореща, а Жизел Бюндхен хладка. Наоми Кембъл я комбинира с пробиотици, а Джо Роган периодично я пие с хималайска сол и люта чушка кайен. Бионсе пък инвестира в нейно производство през 2022 г.

В продължение на години лимонената вода (вода с изстискан сок от лимон в нея) е задължителна част от утрините на знаменитостите и привлекателно достъпен символ на стремежа към здравословно благосъстояние.

Приемът на твърде много захар носи 45 риска за здравето

Предполагаемите ползи от нея са много, според статии със съмнителни източници в интернет и разказани от AI видеа в TikTok. Тя действа детоксикиращо, подобрява кожата, балансира pH-то в организма и спомага за свалянето на килограми.

Рекламираните предимства на този прост еликсир са толкова много, че е трудно да си представим, че някой на Земята някога е изпитвал нещо по-малко от върхово физическо здраве, с изключение на онези, които имат алергии към цитруси.

Верни ли са тези неща обаче? Повече четете в Darik Business Review

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм