„Няма система, в която да се разбере, че примерно ако има шест жалби от различни жени, че това вероятно е рецидив и вероятно става въпрос за наистина много талантлив насилник, сериен насилник и рецидивист, който е намерил начин да продължава да живеем по този начин“

Това заяви главният редактор на Offnews Владо Йончев по повод новината, че Орлин Гигов е убил жената, която многократно преди това е пускала сигнали за побой. В студиото на „Кой Говори“ беше и репортерът Рени Петрова, работила по случая. Двамата заявиха, че жуналисти дори са помагали на жертвите на Гигов да се намират една друга и да си бъдат опора.

Йончев допълни, че досега Гигов е бил с чисто съдебно минало, принуждавайки жертвите да оттеглят показанията си. Въпросният е имал и 3 фалшиви служебни карти от МВР, а от друга страна самата полиция твърди, че не го е прикривала.

Според информацията Гигов е бил и комарджия, злоупотребявал с алкохол и наркотици. Някога е имал семейство, жена му го е напуснала, допълни още Йончев. Като особено голям проблем той определи поведението на обществото ни – че жертвата най-вероятно „сама си е виновна“.

Припомняме, че бившият шофьор в МВР болница Орлин Гигов стана публично известен заради серията му от побои над различни жени в София в условията на домашно насилие. В неделя стана ясно, че е убил поредната жена, с която живеел.