Най-малко 2 жертви и 5 изчезнали при сблъсък на 2 лодки в река Дунав в Унгария. Инцидентът е станал на около 50 км. от Будапеща. 

Късно вечерта в събота унгарската полиция е получила сигнал, че на брега на Дунав край град Вероче е намерен ранен мъж. По-късно наблизо са открити телата на мъж и жена. Часове след като полицията започнала издирването, са открити във водата повредена лодка, която е изтеглена на буксир до брега. Все още издирват петима възрастни - трима мъже и две жени - които според органите на реда са били на лодката.

Полицията съобщи, че е установила, че по време на инцидента в района е имало речна круизна лодка. Те спрели круизната лодка с повреден корпус близо до град Комаром, на повече от 50 мили (80 км) по-нагоре по реката.

Дунав при Вероче е широк около 460 метра и се намира в центъра на зона, наречена Дунавски завой, където реката прави широк, почти 90-градусов завой на юг. Районът е популярна дестинация за отдих и разходка с лодка и се намира на маршрут, който често се използва от круизни кораби между Будапеща и австрийската столица Виена, на около 140 мили (230 км) нагоре по реката.