30 картини - образи на жената като майка, любима, пазителка на дома и семейството, ще бъдат събрани в експозиция „Персони”. Тя е дело на Емилия Николова. Откриването на изложбата е на 5 март, в Морското казино.

Събитието е с благотворителна цел, като част от събраните средства ще бъдат дарени на Център за социална рехабилитация и интеграция в Бургас.

„Избрах как да бъда полезна. В този център се грижат за малки деца, които имат нужда от много внимание и допълнителни средства биха били само от полза. Предупредила съм всичките ми близки и гости да не носят цветя, сумите за тях също ще бъдат насочени към Центъра”, сподели Емилия Николова.

Емилия Николова е магистър по "Консултативна психология" и "Социални дейности". Тя е защитила с отличие докторската си дисертация във Факултета по журналистика и масови комуникации към Катедрата на ЮНЕСКО в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Автор е и на шест книги, една от които е издадена на английски език, над 150 стихотворения и на десетки научни статии, публикувани както в български, така и в международни научни издания. Преподавала е в СУ "Св. Климент Охридски" и в Бургаски свободен университет.

Авторката има девет самостоятелни изложби (в Бургас, Велико Търново, Стара Загора, Поморие, Сливен и т.н.) и е участвала в над десет общи такива, проведени в различни градове на страната. Нейните картини неизменно присъстват и в редица благотворителни инициативи, както на територията на родния ѝ град, така и в други градове.