Планетата ни може да бъде красиво място за живеене с незамърсен въздух и добри климатични условия. Нужно е само да положим минимални ежедневни грижи, които ще дадат своя мащабен отпечатък в продължението на тяхното практикуване.

„Сладки приказки с 9 Месеца“ - проектът „Здраве на фокус“

Инициативата „Училище за родители“ на списание „9 Месеца“

Габи Николова представи най-новата инициатива на списание “9 Месеца” - “Зелената стълба”. Мисията, която екипа си е поставил, е да интегрира и популяризира полезни еко практики в ежедневието на хората, както и в политиките на развитие, залегнали във функционирането на корпоративни компании.

Бебешки колеж отвори врати в България

Практики за интегрирано устойчиво управление (ISG) са набор от щадящи околната среда и социално отговорни мерки, които организациите могат да приемат за насърчаване на устойчивото развитие. Тези практики имат за цел да балансират икономическите, социалните и екологичните цели чрез включване на съображения за устойчивост на всички нива на вземане на решения. Някои примери за зелени практики на ISG включват:

  • Енергийна ефективност и възобновяема енергия: енергоспестяващи мерки като използване на енергийно ефективно осветление и уреди и възприемане на възобновяеми енергийни източници като слънчева или вятърна енергия.

  • Управление на отпадъците: програми за намаляване на отпадъците и рециклиране и насърчаване на използването на екологични продукти.

  • Управление на водите: прилагане на мерки за опазване на водата и насърчаване на използването на системи за събиране на дъждовна вода.

  • Устойчиво снабдяване: стоки и услуги, които са произведени по екологичен и социално отговорен начин. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Darik.bg на живо:

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм