„Съобразил съм се изцяло с решенията на ОбС и на съда по отношение на Панаира. Каквото трябва, ние сме го направили. Държавата трябва да се намеси и прецени на кой да даде акциите и кой да менажира Панаира. Имахме уверението за това, но не стана". Така кметът на Пловдив Здравко Димитров коментира предложението на съветниците от ДБ в града на тепетата чрез замяна на акции между пловдивската и варненската община, градът ни да може да придобие 29% от Международния панаир и за първи път да има пряко участие с акции в него. 

Здравко Димитров посочи още, че освен Панаира, Пловдив никога не е притежавал и едноименното летище. Той остро разкритикува работата на общинските съветници, като заяви, че заради отхвърлените предложения за изграждане на ново училище в „Западен“, санирането на бившия Партиен дом и почистването на река Марица, Пловдив е изгубил близо 30 милиона лева.

„Управлявам в кръгова отбрана от началото на мандата. Повечето съветници само си разкарват рокличките и костюмите и както някои будни граждани, бойкотират добрите решения, които предлагаме“, коментира кметът.

По думите му, финансовата корекция от 17,5 милиона лева за пречиствателната станция е отпаднала, но не поиска да съобщи повече подробности.

По отношение на довършването на пробива "Модър-Царевец" той обясни, че това зависи изпълнението на проекта за Южния обходен колектор.

Договорът пък за ремонта на Кукленско шосе ще бъде прекратен, заради неизпълнение.