"За България е най-хубаво да пази неутралитет. Колкото войни е водила, все е губила. Когато целия свят изгуби посоката, българският народ ще бъде мост между Изтока и Запада и ще кредитира духовно всички хора по света". Думите са на Петър Константинов Дънов - българският философ и духовен учител, известен по целия свят като Учителят!

Основното в неговoто учение, с което всички са съгласни е, че: 

Трябва да уважаваме живота във всичките му проявления. Съзнателно да служим на Истината и Доброто. Да сме разумни, без да стигаме до крайности. Да няма никакви прояви на насилие и принуда, уважавайки правото на свободата ни на избор.

По Дарик радио следва разговор за мира и доброто с един бивш военен - Христо Ташев - Председател на „Общество Бяло Братство“.

Христо Ташев е роден през 1956 г. в село Ардино. След 14-годишната си възраст живее в Пловдив. Има електротехническо образование. Работил е като техник, инвеститор и проектант, преподавател и бивш военнослужещ в специалните сили. 

След силно преживяване на 21 г. се посвещава на духовността и духовното израстване.  От 2001 г. е председател на общността на Бялото Братство в Пловдив. Председател на Управителния съвет на Бялото Братство от юни 2021 г. Семеен, с две деца и три внучета.

Асистент продукция, автор и водещ: Искра Койчева

Продуцент и редактор: Лалка Златанова

Монтаж, саунд дизайн и постпродукция: Петър Тодоров