Добри новини имаме от заседанието на Синоптичната комисия. Приключва този леден септемврийски период, който по-скоро приличаше на късен октомври, отколкото на средата на септември.

Очаквани максимални температури в изборния ден   /Pivotal

Температурите от събота започват да се повишават и през цялата следваща седмица, включително и в деня за размисъл, и в деня на изборите, ще са между 20 и 25 градуса, дори и по-високи.

Първият сняг изненада доста рано българските планини, по високите части преваля, което е необичайно да се случва толкова рано, но в идващите десетина дни времето ще се нормализира.

Ураганът „Фиона“ се усили до 4-та категория

В събота, неделя и понеделник с повишаващи се дневни температури, ще има и слънце, приятно есенно време.

Тъй като над Средиземно море се формира дълбок циклон, той ще окаже влияние на времето и у нас. Първо, с повишаване на температурите, защото ще бъдем в неговата топла част, а във вторник и сряда, и с превалявания на места в страната.

За трети път на 19 септември, но в различни години: Мощно земетресение в Мексико взе жертви (видео)

Колко ще вали и къде ще стане по-ясно в понеделник, но отсега можем да кажем, че времето във вторник и сряда ще бъде предимно облачно и ще има превалявания.

След това отново ще настъпи подобрение - възможно е в четвъртък отново да видим превалявания на места, но температурите си остават нормални, няма да има студени есенни изненади.

Унищожителен тайфун в Япония предизвика свлачища и наводнения (видео)

В края на следващата седмица времето се очартава да е добро, и както посочихме, на втори октомври ще е подходящо както за разходка сред природата, така и за разходка до изборните секции.

И в началото на октомври времето се очартава да е без съществени валежи и с температури, нормални за този период на годината. 

Този студ от последните дни бе очевидно генерална репетиция за по-късната есен, по-важното е, че в средносрочна перспектива не се очаква да стане отново толкова студено.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм