Защо хората си татуират Декларацията за правата на човека и извървяват целия път от Виена до Истанбул? Творческият проект “Пукнатини” ще изследва тези явления.

Създадоха мастило за 3D татуировки

Карина Ридел и Сандер Ван Хасел са създатели на инициативата. Те наистина са тръгнали пеша от Виена, като целта им е да разпространяват знание за човешките права. Екипът работи в две направления: Карина организира срещите в населените места, които посещават, като съчетава събитието в програмите и на други проекти с културна насоченост. 

Лазерната терапия е безопасна, ефективна и без странични ефекти, само ако се приложи правилно

Сандер може да татуира Декларацията за правата на човека върху желаещите. Интересното е. че вместо да се татура цял пасаж или изречение, целта на артиста е да сложи само по една буква на човек. Така ще се получат 6773 отделни татуировки от почти цял свят. 

На този етап Карина и Сандер са стигнали до 4814 татуирани. “Целта е да правим достъпно знанието за правата на човека и така да празнуваме правата, които имаме”, споделя Сандер Ван Хасел. Карина твърди, че най-интересните преживявания и събития стават по малките населени места и селата в Европа. “Така най-добре успяваме да проведем интересните разговори”, разказа тя.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Darik.bg на живо:

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм