Младият мъж, облечен като охранител, който счупи челюстта на младеж на къмпинг “Градина”, е полицай. Това разкри главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев. Причината да удари 19-годишния Владимир Чешмеджиев е, че младежът се е намесил, за да защити друго момче, чието парче пица цивилният униформен е бутнал от ръката му. Първоначално се смяташе, че нападателят е охранител от “Делта гард”, тъй като е бил с униформа на охранителната фирма. Впоследствие обаче се оказа, че не е назначен на работа там, а е полицай от Четвърто районно управление в Бургас.

“Поводът за скандала е, че едно от момчетата, минавайки в близост до него, му е бутнал парче пица, същият е агресирал. А другото момче, което реално е било с телесната повреда, е опитал да ги разтърве и към него е последвал също един удар в областта на челюстта”, съобщи Кангалджиев.

След сблъсъка пострадалият младеж е със счупена на три места челюст.

“Полицаят се казва Христо Петров и е на 21 г. Разпознат е от потърпевшите и е арестуван за 24 часа. Той потвърдил, че бил на плажа по време на празненствата по посрещане на Джулай морнинг, но отрекъл да е бил там, за да работи като частен охранител”, обясни главният секретар.

Чуйте прикачения звуков файл.