Районната прокуратура в Бургас поема разследването срещу полицая, който счупи челюстта на 19-годишния студент Владимир Радев, пребит заради парче пица на плажно заведение в къмпинг “Градина”. Служителят на реда вече е с 24 часов полицейска арест, научи репортер на Дарик-Бургас. Утре магистратите ще се произнесат ще поискат ли удължаване на срока за задържането. 

По рано днес главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев обяви, че именно полицай от Четвърто районно управление в Бургас, който работел и като охранител, стои зад бруталното нападение, извършено в нощта срещу 1 юли. Десет дни бяха необходими за полицията да установи самоличността на своя служител, макар снимката му да бе широкоразпространена в социалните мрежи.

Пострадалият младеж и неговия приятел са предоставили снимки на агресора, които са били разпространени в полицейски групи и различни формати и така е разкрита неговата самоличност, разкри Кангалджиев. Служителят е на 21 години и е в системата на МВР от съвсем скоро - от ноември 2023 година. Той е в изпитателен срок и работи в патрулно-постовата дейност.