Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов заподозря опити за руска намеса в предстоящите изборите на 9 юни. Според него целта на Кремъл в момента е да повлияе директно в предстоящите избори. Той коментира темата  в първия ден на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която се провежда в София, предаде БНР.

“България е цел на хибридната агресия на Русия, ние сме във фокуса на активни процеси и кампании на дезинформация, опитващи се да повлияят на вътрешнополитическите ни процеси”, каза Запрянов. 

По думите му, страната ни е подготвена за подобни действия и е изключително внимателна.

"Агресията на Русия срещу Украйна разкрива нарастването на нейните нелегитимни териториални претенции в Европа и готовността за ескалация на конфликта за постигане на стратегическите й цели. Заплашителната ядрена реторика на Кремъл е неприемлива и ние трябва да сме единни и решителни в посрещането на това предизвикателство", добави служебният министър на отбраната.

Около 400 парламентаристи от 32-те държави членки на НАТО и от 25 страни – партньори и парламентарни организации, участват във форума.