Шани Лоук, млада израелска татуистка с немски произход, бързо се превърна в едно от лицата на войната срещу "Хамас", след като графични кадри показаха как терористите я малтретират, като ужасен трофей, съобщават от New York Post.

Заложниците на “Хамас”: Коя е Шани Лоук, която се превърна в едно от лицата на войната

Снимка Instagram: Шани Лоук

Тя беше сред десетките хора, взети за заложници от "Хамас" на израелския музикален фестивал.

Шани Лоук се забавлява с приятелите си на танцовия празник Tribe of Nova в пустинята Негев, близо до Ивицата Газа, когато терористите от "Хамас" извършват подлата атака и убиват най-малко 260 души и раняват безброй други.

Тя е заснета на видео да танцува щастливо, малко преди да се стигне до масовото убийство.

Майка ѝ, Рикарда Лоук, разказва пред германското издание Bild, че за последен път е говорила с дъщеря си на фестивала, докато на заден план се чувала стрелба.

Тя добави, че е загубила връзка, когато младата жена се е скрила в храстите.

Часове след нападението се появява обезпокоителен видеозапис, в който "Хамас" показва тялото на момичето в безсъзнание и разсъблечена. Чува се как терористите крещят "Аллах Акбар!". ("Бог е велик!"), докато се движат по улиците с камион.

Тъй като кадрите бързо се разпространяват в интернет, семейството на момичето успяват бързо да я разпознаят: "Тази сутрин дъщеря ми, Шани Никол Лоук, германска гражданка, беше отвлечена заедно с група туристи в южната част на Израел от палестинското движение Хамас", заявява майката на момичето в записано съобщение.

"Изпратиха ни видеозапис, в който ясно се виждаше как дъщеря ни е в безсъзнание в колата с палестинците и как те обикалят Ивицата Газа. Моля ви да ни изпратите каквато и да е помощ или новини. Много ви благодарим", написва тя.

Съобщено е било, че Лоук е била изнасилена и убита от нападателите си.

Жива ли е още?

Въпреки ужасяващите кадри, на които се вижда безжизненото ѝ тяло, майката на Лоук сензационно разкри във вторник, че е получила съобщение, че дъщеря ѝ е жива.

Рикарда Лоук твърди, че е получила информация от неидентифициран палестински източник за здравословното състояние на дъщеря ѝ и за нейното местонахождение.

"Сега имаме допълнителна информация, че Шани е жива, но има тежка травма на главата и е в критично състояние", обяснява отчаяната майка в кратък запис, споделен от друга германска медия.

"Молим - не, изискваме - германското правителство да действа бързо", продължава тя. "Това наистина е моят отчаян призив към цялата страна Германия да ми помогне да върна моята Шани здрава у дома."

„Аз съм Никол Лоук, бабата на Шани. Внучката ми е немска гражданка и беше отвлечена от „Хамаз“. Тя все още е жива, макар и в тежко състояние. Не мога да разбера, защо правителството на Германия не реагира. Управници, моля ви, направете всичко възможно внучето ми да се прибере. Благодаря ви. Единственото, което искам сега е да бъда при нея“, плаче и нейната баба Никол Лоук.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм