Заловиха 26 нелегални мигранти при полицейска акция рано тази сутрин на улица "Царибродска" 65 в София, съобщава държавното радио.

Хората са от Сирия, Ирак и Мароко. Мигрантите ще бъдат отведени в Трето РПУ в столицата. След като бъдат снети техните обяснения, те ще бъдат откарани в някой от мигрантските в центрове - на Агенцията по бежанците или на МВР в София. По случая е образувано досъдебно производство.

Четирима пострадали жандармеристи при сблъсък край Царево

Предстои да бъде изяснено дали адресът е бил "депо" за нелегални имигранти, откъдето те са извозвани към българо-сръбската граница. В последните няколко месеца сред задържаните има все повече мароканци.

Експерти коментират, че причината за това е, че западноевропейските държави да са засилили мерките за сигурност в Средиземно море, а мароканците пътуват до Турция без ограничения и оттам атакуват с българо-турската граница.

Стотици деца мигранти са изчезнали от хотели във Великобритания

Трафикантите през последните месеци са сменили тактиката си и карат мигрантите до София или директно до Сръбската граница, а не както преди - да ги изоставят на АМ "Тракия", коментират още експерти. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм