Задържаният за убийство в смолянското село Чокманово е многократно осъждан за кражби, грабеж и палеж, като някои от престъпленията са извършени при условията на опасен рецидив, информират от пресцентъра на полицията в Смолян. 

49-годишния мъж към настоящият момент е с  повдигнато обвинение и е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. 

Сигналът за инцидента е подаден в събота около 18:20ч. на тел. 112 в РУ Смолян, като се съобщавало за намерен починал мъж в къща, намираща се в с. Чокманово. На място е пристигнала дежурна оперативна група от ОДМВР и РУ Смолян, която при огледа на местопроизшествието установява множество травматични увреждания по тялото и главата на починалия 53-годишен мъж. Тялото е транспортирано в МБАЛ - ‘‘Братан Шукеров‘‘ - Смолян за извършване на аутопсия. Предполага се, че нараняванията са в следствие на нанесен побой, след солидна почерпка с алкохол. В резултат на планираните и проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, като евентуален извършител на деянието е установен. Същият е многократно осъждан за кражби, грабеж и палеж, като някои от престъпленията са извършени при условията на опасен рецидив. Има общо 14 присъди.