Има ли достъпна среда и удобна инфраструктура за хората с увреждания в Пловдив? Темата е водеща на втория дебат от кампанията на Дарик радио „Най-добрият квартал за живеене“. Точно в 11,15 ще чуем кметовете на районите на града на тепетата, които ще имат възможност да посочат най-значимите и важни придобивки за хората с увреждания в съответния район по време на тяхното управление, както и визията си за подобряване качеството на живот в тях през следващите години.

Кампанията се реализира по идея на Дарик радио, като продължение на националната кампания „Най-добрият град за живеене“.

Целта е да се търсят добри практики и решения за подобряване качеството на живот във втория по големина град в България. Жителите на Пловдив ще имат възможност да задават актуални теми и да слушат дебати по тях, между районните кметове.

Всеки, който иска да гласува, може да го направи  в следващите месеци на пловдивската страница на официалния сайт на Дарик радио www.darik.bg.

Гласуването в класацията ще бъде възможно от 1.11.2022 г. до 01.10.2023 г., само чрез интернет - в официалните сайтове и страниците на Дарик Пловдив и Пловдив прес. Въпроси могат да се задават, чрез официалната страница на Darik Пловдив във Фейсбук и на е-mail: darikradioplovdiv@gmail.com.

Освен голямата награда за „Най-добър квартал за живеене", ще бъдат отличени кварталът с най-много зелени площи, както и този с най-удобна инфраструктура, включително и за хора с увреждания.

Дискусиите с районни кметове в студиото на Дарик радио Пловдив ще се провеждат всеки втори петък в месеца.