Бившият директор на Областната дирекция на полицията в Бургас- старши комисар Калоян Калоянов вече е заместник кмет на Община Айтос. Дарик припомня, че кмет там четвърти мандат е друг екс шеф на МВР в Бургас Васил Едрев, пенсиониран през 2009 г. Сега, именно негово е предложението за новото назначение на комисар Калоянов. То бе прието на заседание на общинския съвет в града. 

Калоянов има три висши образования – магистър по агроинженерство, магистър по икономика със специалност „Счетоводство и контрол“ и магистър по „Ръководство и управление на системата по национална сигурност“.

Припомняме, че той напусна системата на МВР през август т.г. след дълги години професионална кариера, започнала през 1995 г. Името му се оказа в списъка на 11 директори на областни дирекции на МВР, които след разговор с вътрешния министър Калин Стоянов, са били помолени да напуснат по собствено желание или да бъдат преназначени на 3-4 степени по-ниско ниво. Калоянов си тръгна огорчен и обявен, че напуска завинаги. 

Все още не са ясни ресорите, за които ще отговаря в местната власт. Настоятелните позвънявания на наш репортер на мобилния му телефон засега не се увенчават с успех.