Ивет Стайкова, обвинена в убийството на баба си – актрисата Виолета Донева, остава окончателно в ареста. Магистратите прецениха, че е опасно обвиняемата да бъде пусната с по-лека мярка, тъй като Стайкова дълго време е употребявала високорискови наркотици и има поведенчески изменения.

Пред съда самата обвиняема поиска промяна на мярката си и заяви, че иска да учи, защото „животът е пред нея”. Тя посочи още, че може да отиде живее при бившия си приятел и неговата майка, или при своята, но и заяви още, че би могла да живее и сливенския затвор, защото там ѝ е интересно. Предстои на обвиняемата да бъде изготвена психиатрична експертиза.

След убийството на актрисата Виолета Донева: Задържаха внучката й

Виолета Донева беше намерена мъртва в края на миналия месец в дома й в столицата. За да влязат в апартамента, полицаите са разбили вратата. По тялото на актрисата е откриха следи от насилие.

79-годишната Виолета е бивша съпруга на режисьора Людмил Стайков.

Виолета Кирилова Донева е българска актриса. Родена е в град Петрич на 7 септември 1943 г. Внучка е на юриста и политика Стефан Стефанов. Баща ѝ, капитан Павел Джингаров, е разстрелян през 1945 година след присъда от така наречения Народен съд. Вторият й баща е актьорът Кирил Донев.

Донева завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1966 г. със специалност актьорско майсторство и Телевизионна журналистика – СУ „Климент Охридски“ – факултет по журналистика. Работи във Военния театър, общински театър „Възраждане“ и Театър 199. Директор е на театър „Възраждане“ от 2008 до 2010 г. Член е на Съюза на българските филмови дейци от 1973 г. През 80-те и 90-те години Донева участва в дублажите на филми и сериали за Канал 1 и Мулти Видео Център.

Актрисата Виолета Донева е била убита

Води ежеседмична рубрика във вестник „Стандарт“. Превежда пиесите „Жената от морето“ на Хенрик Ибсен, „Любовни писма“ на Албърт Гърни, „Някой зад вратата“ на Едвард Радзински.

Има един син от брака си с режисьора Людмил Стайков. Двамата разтрогват брака си. По-късно се омъжва за баскетболиста Атанас Грънчаров, с когото се познават от деца.

На 27 октомври 2022 г. стана ясно, че 79-годишната Виолета Донева е намерена мъртва в дома си. Тялото на актрисата е било открито няколко дни преди разгласяването на новината след сигнал. 

Коя е Виолета Донева?

По-късно стана ясно, че актрисата е била убита. По тялото имало следи от насилие. Заподозряна е нейна родственица, за която има данни, че е с психични проблеми.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм