Актрисата Виолета Донева е била убита.

По тялото имало следи от насилие, съобщи NOVA. Заподозряна е нейна родственица, за която има данни, че е с психични проблеми.

По-рано държавното радио информира, че тялото на актрисата е било открито миналата седмица след сигнал. Наложило се е полицията да разбие входната врата на жилището.

Актрисата Виолета Донева е била открита в дома си мъртва

79-годишната Виолета е бивша съпруга на режисьора Людмил Стайков.

Виолета Донева е родена в град Петрич на 7 септември 1943 г. Внучка е на юриста и политика Стефан Стефанов. Баща ѝ, капитан Павел Джингаров, е разстрелян през 1945 година след присъда от така наречения Народен съд. Вторият ѝ баща е актьорът Кирил Донев.

Донева завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1966 г. със специалност актьорско майсторство и Телевизионна журналистика – СУ „Климент Охридски“ – факултет по журналистика. Работи във Военния театър, общински театър „Възраждане“ и Театър 199. Директор е на театър „Възраждане“ от 2008 до 2010 г. Член е на Съюза на българските филмови дейци от 1973 г. През 80-те и 90-те години Донева участва в дублажите на филми и сериали за Канал 1 и Мулти Видео Център.

Води ежеседмична рубрика във вестник „Стандарт“. Превежда „Жената от морето“ Хенрик Ибсен, „Любовни писма“ на Албърт Гърни, „Някой зад вратата“ на Едвард Радзински.

Има един син от брака си с режисьора Людмил Стайков. Двамата разтрогват брака си. По-късно се омъжва за баскетболиста Атанас Грънчаров, с когото се познават от деца.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм