През почивните дни очакваме температури над 30 градуса. В събота следобед ще имаме температури от 25 до 30 градуса, докато в Дунавската равнина и източните части на Горнотракийската низина те ще достигнат до 31-32 градуса. В Западна България ще се увеличава облачността бързо и през денонощието ще има валежи. До обяд може да очакваме слаби превалявания около Западна и Централна Стара планина и в Югозападна България. В същите райони следобед ще се развият гръмотевични бури, които ще бъдат по-силни в Рило-Родопската област.

СЗО след взрива на язовир в Украйна: Има опасност от холера

Също така, висок риск от дребна градушка ще продължи да съществува. През нощта събота-неделя и в последния почивен ден за седмицата облачността ще бъде променлива, със слаби възможни превалявания в някои югозападни райони. През светлата част на деня температурите ще останат близки до съботните, като в районите с повече слънце може да бъдат с градус-два по-високи. Отново в западните планински и някои предпланински райони около и след обяд ще има локални гръмотевични валежи с риск от градушка. В източната половина на България облачността ще бъде минимална с възможни краткотрайни валежи в Североизтока.

В началото на следващата седмица се очаква преминаването на нестабилен студен фронт. За кратко време вятърът ще се обърне от северозапад и ще има условия за краткотрайни, на места временно интензивни валежи с гръмотевици, които ще бъдат по-сериозни в Северна и Западна България. През понеделник и вторник ще се почувства прохлада, като температурите ще спаднат с 3-4 градуса.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм