Продължава борбата с бедствието след взривяването на язовир „Каховка” в Украйна. Световната здравна организация предупреди за опасност от холера. Досега са наводнени 40 населени места.

Язовир “Каховка“ вече не може да охлажда реакторите на АЕЦ “Запорожие“

„Мъжът ми ме събуди посреднощ. Водата в къщата стигна до кръста. Излязохме на улицата, но нито един от нас не може да ходи. Извадихме късмет, че минаваха други хора. Те ни помогнаха да стигнем до магазина. Оттам продължихме към наши познати”, разказва за ужаса пенсионерката Мария Михайловна.

Манол Пейков събира средства за пострадалите от наводнението в Украйна

Същевременно украинската контраофанзива е в пълен ход. Такава е оценката на военни експерти от Великобритания и Съединените щати. Поне на три места по дългия стотици километри фронт се разгоряха боеве. По-значителните сблъсъци са северно и южно от Бахмут, както и в Запорожка област. Смята се, че пробив в руската отбрана в Запорожието е основната цел на операцията. Русия казва, че е отблъснала атаките. Киев мълчи за конкретните ходове на бойното поле.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм