Прииждащите след взрива на украинския язовир "Нова Каховка" води достигнаха до Херсон и заляха града. Много къщи и улици са почти изцяло под вода. 

Язовирната стена се скъса след взрив в нощта на понеделник срещу вторник. "Нова Каховка" поддържаше най-големия украински водоем. След експлозията водите от Днепър наводниха първо околните населени места. Хиляди хора, живеещи по поречието на реката, бяха евакуирани. 

Водата от взривения язовир „Каховка“ потопи и Херсон (видео и снимки)

Херсон - Наводнения след взрива на ВЕЦМанол Пейков, известен с активната си доброволческа дейност за събиране на финансова и материална помощ за пострадалите от войната хора в Украйна, и от земетресенията в Турция и Сирия, организира нова кампания, този път в помощ на пострадалите от наводненията в Херсон. 

Еколог от Украйна: Взривът на Каховската ВЕЦ ще засегне България, Турция и Румъния

Ето какво написа той:

Можете да изпратите средства на познатите ви сметки:

Фондация "Манол Пейков и приятели"

Търговска банка Д АД

IBAN: BG09DEMI92405000310141

или PayPal: manolpeykov@yahoo.com

Основание: За засегнатите от наводнението в Каховка

Манол Пейков: Ако стана кмет на Пловдив, парковете и площадите ще са моят приоритет

Ако предпочитате да помогнете с предметни дарения от горния списък, може да ги занесете в Хуманитарен център "От нас зависи" (София, Младост 4, бл. 425А, тел. 0893288278) всеки работен ден между 10:00 и 17:00.

Припомняме, че Манол Пейков взе приза "Мъж на годината" на Дарик радио, именно заради доброволческата си дейност. През ноември 2022 г. Манол Пейков призовава обществото, чрез социалните мрежи, за събиране на средства за закупуване на бензинови генератори за бомбардираните градове в Украйна. Веднага откликват множество дарители и само за 5 дни бива събрана сумата от 250 000 лв. До днес кампанията е все още активна със събрани над 1 100 000 лв. и осигурени (купени или дарени) близо 450 генератора. 

Манол Пейков е Мъж на годината (снимки и видео)

Само три месеца по-късно, на 6 февруари 2023, светът осъмна с разрушенията от безпощадното земетресение в Турция и Сирия. Този път за по-малко от 24 часа, отново с акция на Манол Пейков, в помощ на пострадалите са събирани от дарители 220 000 лв. В близките дни сумата достига до 1 300 000 лв., а допълнително конвои от тирове с дарения от първа необходимост тръгват всеки ден от Пловдив и Стара Загора към хората отвъд границата.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм