С висока скорост се е движил 21-годишният шофьор на  мощния джип, който снощи се разцепи на две след жесток удар на бул. „Руски“ в Пловдив. Колата е навлязла между двете ленти и се блъснала последователно в няколко чинара в разделителната ивица на пътното платно. От удара джипът се разцепил на две - предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвръкнала на пътното платно. На място загиват 21-годишният шофьор Кристиян Екмекчиян, и 20-годишната пътничка до него - Теодора Николова. С опасност за живота в болница са откарани 22-годишни момче и момиче, пътували на задната седалка. След оказаната им първа помощ и двамата са настанени в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“ в тежко състояние, като момичето е с по-сериозни наранявания.

Сериозно пострадал е и служител на Пожарната, който при спасителната акция е ударен от клон на дърво. 56-годишният мъж е настанен в Клиниката по ортопедия и травматология с множество травми, но без опасност за живота.

Шофьорът на джипа има 3-годишен стаж, има регистрирани 16 нарушения на Закона за движение по пътищата. Син е на служителка на „Пътна полиция“.

Въпрос на установяване е с каква точно скорост се е движил младежът. Централният пловдивски булевард не става за първи път място на катастрофи. Хората, живеещи в района, се оплакват, че пътната артерия често става обект на гонки.