Двама младежи загинаха при тежка катастрофа тази нощ в Пловдив. Около 3.30 часа на бул. „Руски“, в близост до кръстовището с бул. „6-ти септември“, джип, който идвал от Централна гара, навлязъл по велоалеята между двете ленти и се блъснал  последователно в няколко чинара в разделителната ивица на пътното платно. От удара колата се разцепила на две - предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвръкнала на пътното платно.

Двама младежи загинаха при тежка катастрофа в центъра на Пловдив

На място е констатирана смъртта на 21-годишния шофьор, Кристиян Екмекчиян, и пътничката до него - Теодора Николова, на 20 години. С опасност за живота в болница са откарани 22-годишни момче и момиче, пътували на задната седалка. След оказаната им първа помощ и двамата са настанени в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“ в тежко състояние, като момичето е с по-сериозни наранявания.

Междувременно спешна медицинска помощ е оказана и на сериозно пострадал служител на Пожарната, който при спасителната акция е ударен от клон на дърво. 56-годишният мъж е настанен в Клиниката по ортопедия и травматология.

Огледът на мястото на катастрофата приключи, движението вече е възстановено. Образувано е досъдебно производство, разследват се причините и обстоятелствата, довели до тежкия инцидент.