Софийският градски съд отхвърли молбата за изменение на мярката „задържане под стража“, подадена от Димитър Любенов, обвинен за катастрофата на Околовръстното шосе, при която загина френски гражданин, съобщиха от съда.

Уволниха полицаи, свързани с катастрофите на Околовръстното и „Черни връх”

Съдът прие, че от доказателствата по делото не се опровергава предположението, че деянието е умишлено. Също така не е отпаднала и опасността от извършване на престъпление, тъй като Любенов многократно е санкциониран за нарушаване на правилата за движение. Срокът на задържане не превишава разумните предели, а и все още не са извършени всички необходими действия по разследването.

Прокуратурата по случая „Любенов“: Действията ни са съобразени

"Направих грешка, виновен съм, но не съм голям престъпник, не съм убиец, не съм го направил умишлено. Вече 6 месеца съм в ареста. Знам, че ще имам присъда, но сега искам малко лично свободно време да прекарам с близките си, да се погрижа за възрастната си майка", каза Любенов пред съда.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм