„Ръководството на „Академика“ ще идва всяка седмица на инспекция, докато не приключи строителството на спортната зала „Арена Бургас“. Това обяви служебният министър на младежта спорта Весела Лечева. „Трябва час по-скоро да приключат дейностите по договора с косорциума, който изгражда залата. Наш приоритет е да приведем строежа на „Арена Бургас“ към край. Надявам се всичко да приключи в срок и строителят да си изпълни ангажиментите“, каза министър Лечева.

Тя пристигна днес в Бургас за откриването на новия спортен корпус към Професионалната гимназия по Механоелектротехника и електроника.

Постройката е едноетажна, със застроена площ 712 кв. м и се намира в двора на гимназията. Физкултурният салон е мултифункционален и разполага с условия за практикуване на различни видове спортове, като баскетбол, волейбол, хандбал и тенис на корт.

Проектът се реализира от Министерството на младежта и спорта и Община Бургас.

"Аз съм радостен, защото дълги години това наше елитно училище нямаше подходяща спортна зала. През годините възпитаниците на училището завоюваха много спортни титли. Това е станало благодарение на ръководството на училището, таланта на децата и учителите по физкултура", подчерта кметът  на Бургас Димитър Николов. И не спести критики към предходния министър на спорта.

Чуйте какво още каза кметът на Бургас Димитър Николов в звуковия файл: